Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω αφυγραντήρα

A01
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Πως να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα:

Ελέγξτε τις εστίες υγρασίας στο χώρο σας. Όσο πιο έντονη η υγρασία τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για τη χρήση αφυγραντήρα σε ένα χώρο.

Μετρήστε το χώρο σας για να δείτε πόσα τετραγωνικά θέλετε να καλύψετε. Επιλέξτε έναν αφυγραντήρα που θα μπορεί να καλύψει τα τετραγωνικά σας.

Η οικονομία σε κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ σημαντική για όλους μας αλλά και για το περιβάλλον: επιλέξτε έναν αφυγραντήρα με χαμηλή κατανάλωση και με λειτουργία επιλογής επιπέδου υγρασίας. Ρυθμίστε εσείς το επίπεδο της σχετικής υγρασίας του χώρου σας επιλέγοντας έναν ηλεκτρονικό αφυγραντήρα με ψηφιακή ρύθμιση επιπέδου σχετικής υγρασίας ή με προεπιλεγμένα προγράμματα και δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που εσείς θέλετε εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια.

Κάντε το περιβάλλον που ζείτε ακόμη πιο υγιεινό επιλέγοντας έναν αφυγραντήρα που διαθέτει και ειδικά φίλτρα καθαρισμού αέρα: με τα φίλτρα καθαρισμού αέρα (όπως τα φίλτρα ενεργού άνθρακα και τα φίλτρα διπλής δράσης των αφυγραντήρων Primo) o αφυγραντήρας σας παράλληλα με τη διαδικασία της αφύγρανσης, φιλτράρει τον αέρα του χώρου σας κάνοντας την ατμόσφαιρα του χώρου πιο υγιεινή, προσφέροντάς σας πιο καθαρό αέρα για να αναπνέετε.

Λειτουργία στεγνώματος ρούχων: Στεγνώστε τα ρούχα σας άφοβα το χειμώνα αλλά και όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς να τα εκθέτετε στη μολυσμένη εξωτερική ατμόσφαιρα επιλέγοντας έναν αφυγραντήρα που διαθέτει λειτουργία στεγνώματος ρούχων. Η λειτουργία αυτή θα σας βοηθήσει να στεγνώσετε πιο γρήγορα και υγιεινά τα ρούχα σας και κυρίως χωρίς να δημιουργήσετε εστίες υγρασίας στο χώρο σας.

Ο χαμηλός θόρυβος είναι σημαντικό χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιλέξτε αφυγραντήρα με χαμηλό επίπεδο θορύβου (μετριέται σε dΒ) καθώς και με επιλογή χαμηλής ταχύτητας ανεμιστήρα που θα σας εξασφαλίσει χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λειτουργία χρονοδιακόπτη: Επιλέγοντας έναν αφυγραντήρα με λειτουργία μεταχρονολογημένης έναρξης ή λήξης έχετε απόλυτο έλεγχο της λειτουργίας του, εξοικονομώντας ενέργεια.

Λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης: Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα που έχει αυτή τη λειτουργία: μετά από την οποιαδήποτε διακοπή λειτουργίας του θα επανέλθει αυτόματα στις ρυθμίσεις που του είχατε θέσει χωρίς να χρειάζεται ξανά ο προγραμματισμός του.

Χωρητικότητα κάδου νερού: Επιλέξτε έναν αφυγραντήρα με επαρκή χωρητικότητα κάδου ώστε να μην χρειάζεται να αδειάζετε συνέχεια τον κάδο και η συσκευή να μη σταματά συχνά τη λειτουργία της.

Λειτουργία συνεχούς αποστράγγισης: Εφόσον έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα σας κοντά σε αποχέτευση, χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα που σας δίνει τη δυνατότητα συνεχούς αποστράγγισης. Αυτό σας εξασφαλίζει συνεχή λειτουργία της συσκευής και σας απαλλάσσει από το άδειασμα του κάδου κάθε φορά που γεμίζει.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email